Attentie! Paniek! Google wijzigt zichtbaarheid!

Google vindbaarheid |  mobiel vriendelijkheid 21 april 2015

Op dit moment vraag ik me serieus af hoeveel mensen in paniek zijn. Alle websites moeten namelijk op 21 april aanstaande geschikt zijn voor mobiel gebruik. Anders kom je dus in de problemen bij je vindbaarheid. Simpel gezegd: Google gaat iets meer denken aan de zoekers. Als men vanaf 21 april met een mobiel apparaat of tablet zoekt via Google, zie je bovenaan eerst de sites die mobielvriendelijk zijn. Ook al heb je jaren lang keihard gewerkt aan die geweldige vindbaarheid, je wordt vanaf dat moment keihard gestraft.

Als ik eerlijk ben, is dit voor mij een heuglijk feit. Niet omdat ik dan misschien wat meer werk krijg, want ik ben al aardig druk. Nee, omdat ik als consument ook niet graag kijk op een site die niet geschikt is voor mobiel gebruik. Je weet wel: de hele tijd met twee vingers in- en uitzoomen, van links naar rechts scrollen op de pagina…. Zo onduidelijk en onoverzichtelijk. Ik zeg dus: Doen!

Iedereen moet dus echt even actie nemen nu.

Stap 1: Check de mobielvriendelijkheid van jouw site.

In orde? Niks meer aan doen.

Niet in orde? Ga verder met stap 2.

Stap 2: doe er nu iets aan!

Bel je webbeheerder, goede vriend die ook wat van websites weet of een andere deskundige (mij bijvoorbeeld). Nee, serieus, dit is echt een dingetje.

Ga je ermee aan de slag? Succes!

Constans

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.